FAQ items aan het laden...
Press2020-03-28T17:38:18+00:00

VENUEZ

Modern hospitality journal – februari 2020

The exclusive damasus steel knives from Atelier185 have been an absolute must-have for some time now, and a limited edition set of stainless forged steel steak knives has been added, in co-creation with the well-known company Carl Mertens in Solingen and in collaboration with artist Mark Cloet. and Messen Huyghe.

ALL AVAILABLE KNIVES

De Morgen Magazine

dm.magazine 21 september 2019

Mesdienaar

Clem Vanhee van Atelier185 is een van de weinige messenmaker in België die zijn eigen damaststaal fabriceert. Wij zagen hem van ruw staal en een onbewerkt stuk hout prachtige keukenmessen maken: een messcherpe stiel.
Lees verder in de pdf of lees hier het online artikel

tekst MICHAËL DE MOOR | beeld KEVIN FAIGNAERT

ALL AVAILABLE KNIVES

100 ASA

Lazy Monday magazine nov. 2018 – Jan. 2019

Vlijmscherp

De ambacht van Atelier 185

Ambacht, het magische woord in onze o-zo-geliefde horecasector. Ambacht stopt niet in het bord of het glas maar gaat zoveel verder… In de jacht naar ambacht kruisten onze wegen met die van Clem Vanhee van Atelier 185. We waren onmiddellijk betoverd door de koksmessen die hij eigenhandig maakt. De synergie van damast staal, exotische materialen en pure vakkennis brengt de fraaiste creaties voort. Stijlgevoelig als hij is, trok fotograaf Jean Van Cleemput naar Gullegem voor een ontmoeting met Clem en een rondleiding in zijn atelier. In Lazy Monday #014 publiceerden we een reeks beelden die tijdens deze reportage werden gemaakt. Omdat pure schoonheid niet samen te vatten is op acht pagina’s, kan je hier een kijkje nemen naar al het beeld van Atelier 185. Geniet ervan en laat ons weten wat je ervan vindt!

 

beeld JEAN VAN CLEEMPUT | Tekst DENNIS VALERIUS

Stay sharp and get in touch with me!